The Sun Inn

Swindon

The brief was to improve kerbside appeal of the pub with decoration works, new branding to the existing building and a refurbishment of garden area to include the construction of a new external bar.

[ + read more ]
Client
Arkell's Family Brewers
Location
Swindon
Category
Pub Garden
Services
Design, Build & Furnishing
Completed
July 2019

Set in Swindon, The Sun Inn offers accommodation with a restaurant, free parking and a bar. From the outside, patrons can see the eye-catching new signage, colour scheme and lighting which softly illuminates the structure making it unmissable. Feature barrel planters made from genuine disused Arkell’s beer barrels are nestled in the new scaffold fencing and add a pop of colour to create a bright and welcoming entrance. New bike storage racks completed the works to the pub front. 

The majority of the works were carried out to the garden to make the premises a big hit in the summer. Feature barrel planters were rolled out which coordinate with the decorations at the front, this included the construction of a feature entrance archway, again formed from Arkell’s beer barrels. 

New sections of wooden fixed seating with removable seat pads sit on the new decked area made of millboard composite decking. Integrated fixed planters behind the fixed seating was a practical way of adding areas of interest to the area. 

The existing furniture has been rejuvenated and supplemented with a new external furniture package which adds colour to the garden. Festoon lighting and wall lights add a warm and welcoming glow to the garden as darkness descends, they ensure the garden can be enjoyed until later in the evening.

The garden shelter, now renamed “The Potting Shed” has been fully refurbished including the addition of windows which ensures it can be used more of the year. The Potting Shed has new furniture, lighting and an abundance of vintage pub signs hanging from the ceiling. This all creates a snug like environment in what used to be an unused space. Vintage tools and ladders on display give the feel of an old potting shed.

The existing external WC and store was reconfigured to form a new bar server area to service the garden. Reclaimed timber was used to give the feel of a vintage shed along with feature tiles and an illuminated back fitting. Plant pot light fittings add some fun to the bars styling and a new sign welcomes customers over. 

[ - close ]
Loading...