The Refinery

Nottingham

West Bridgford's newest bar and restaurant The Refinery opened in May after a £250k refurbishment carried out by Concorde BGW.  The site was a bar and grill and clothes shop before it was re-designed to have a sophisticated yet relaxed vibe where customers can enjoy coffee, tapas, evening meals or a cold refreshment from the well-stocked bar. 

[ + read more ]
Client
Great Northern Inns
Location
Nottingham
Category
Pub Restaurant and Bars
Services
Design, Build & Furnishing
Completed
May 2019

The newly installed pizza oven adds to the selection of food The Refinery is able to serve. Patrons can sit in the dining area next to the bar where classy textured wallpaper is highlighted by the soft glow of lighting to create a tasteful ambiance. Windowpane mirrors add an elegant touch to the dining area, reflect the light and open up the space. 

Careful attention was paid to the furniture throughout the venue to ensure a contemporary chic vibe was established. Using a combination of fixed seating in luxurious textures such as leather or velvet and a selection of loose furniture made from iron, reclaimed timber or marble effect finishes has allowed space to seat up to 92 guests. 

The wall to the clothes shop has been knocked down which allowing the construction of a cosy snug accessible from the main trade area. In summer months, the new bifold doors from the snug open up to the street terrace outside, in winter they allow for plenty of natural light to flood the room.

The existing bar was upgraded with feature reclaimed timber shelving, brass effect back fitting and gantry’s and illuminated bottle steps. As the site had undergone such a transformation, mechanical and cellar works were undertaken to form a new python to run to the new cellar location.

Back of house and toilet works included the formation of a new office area, and major works to the gents toilets where existing urinals and sinks were moved to allow for more cubicles. Full height green wall tiles with striking wallpaper above give the bathrooms a vintage chic style. 

Finally, the entrance lobby was tackled, the aim was not only to showcase the property but to entice guests. Guests pull the feature brass handles of the glass panelled doors and step onto the inset floor mat branded with the refinery’s logo. The attention to detail here sets the expectation of what’s to come inside.  

[ - close ]
Loading...