The Huntsman

Brockenhurst

The Huntsman wanted to rejuvenate the site which was formally known as The Rose & Crown and give it a multifunctional purpose by creating an environment that is the perfect place for a mid-week pit stop or a weekend getaway.

[ + read more ]
Client
Marstons Pub Co
Location
Brockenhurst
Category
Hotel Pub Garden
Completed
August 2016
Photographer

They wanted to update a traditional country pub with a contemporary style, pops of colour and an industrial twist that can be enjoyed by locals and tourists alike. The scheme we designed for our client has incorporated the new huntsman name with taxidermy on the walls and feature arrow artwork.

We gave the dated site a new lease of life by updating the external areas and bedrooms. Each of the 13 boutique style rooms has an en-suite bathroom with either a walk-in shower or shower over bath. 

The dining area has been brought to life with coloured parquet flooring and copper pipe screens, as well as a feature pizza oven area clad with tiles and reclaimed timber set off with red grout. We added an area of fixed seating booths with tangled lighting and copper framework all tied together with a modern wallpaper and atmospheric lighting.

In the separate private dining area, we refurbished existing furniture painting it bright colours and reupholstering it so it looked unrecognisable, a new section of feature high back seating was added and the old coffee area has been changed into a private dining booth.

The Courtyard has new lighting and external furniture to give the area a continental feel and will be thoroughly enjoyed by guests staying in the rooms on a summers evening.

Finally, in the garden area the existing circular feature was brought up-to-date with a new paint finish, distressed tin tiles and a new central firepit. New modern and brightly coloured external furniture added pops of colour around the garden and the two existing gazebos have new fixed seating, feature tree tables and jazzy cushions to make them a more inviting external dining option. The existing covered area has a full new lighting scheme including powerful heaters to ensure the space can be used all year round. 

We added the finishing touches to the venue by assisting in the rebranding of the site by creating new signage and adding an abundance of lavender plants and a stunning new fire pit in the garden.

[ - close ]
Loading...