Daniel Thwaites Head Office and Brewery at Sykes Holt

Ribble Valley

Thwaites Brewery purchased their new home at Sykes Holt, Mellor Brook with the aim of moving their brewery, head office and stables to a more rural location and to create a new all encapsulated visitor centre.  Concorde BGW were briefed to create an exciting interior scheme which incorporated an existing listed building which dates back to 1540. Our concept had to include the full internal specification as well as supply and installation of all decorative features, bric-a-brac, loose and fixed furniture and the fit out of a new training pub, cellar, conference room and tack room.

[ + read more ]
Client
Thwaites
Location
Ribble Valley
Category
Commercial
Completed
October 2018
Photographer

Starting at the main entrance we designed and crafted a bespoke reception desk made from Corian and oak along with illuminated shelving display units which were added to the reception walls to showcase artefacts from the brewery’s history. In the original brief the client expressed a desire for the reception area to have the same atmosphere as a hotel reception to match the ethos they have in their pub and hotel sites. Feature lighting and relaxed furniture was key in this area to get the ambience right.

 

Moving through the building there are a multitude of open plan workspaces and private fully glazed offices, which we furnished and decorated to the highest standards. We used custom-made fixed seating and bespoke upholstered office chairs as well as occasional furniture, which helped create a more relaxed atmosphere in the office areas.  A design challenge was to incorporate all IT requirements within furniture so that the office space is fully flexible for all needs. Casual breakout areas, hot desks and coffee stations were all important to the client to create a conducive yet comfortable working environment.

 

The lighting installation was extravagant; Concorde specified and supplied all lighting throughout the building. Within the office areas we constructed and installed reclaimed timber lighting rafts, feature coloured pendants to add pops of colour as well as a light sabre style fitting, we had to ensure that the lighting levels complied with work place regulations whilst being in keeping with the desired design. 

Special attention was paid to the flooring to create visually distinct spaces in their large open-plan office whilst allowing for the room to flow seamlessly. We used a mix of timber effect vinyl for high traffic areas, real timber in the reception and meeting room spaces, hexagon shaped floor tiles and kite shaped carpet tiles laid to a bespoke pattern to achieve this. 

Decorations and accessories include various framed artworks which have been taken from historic advertising posters and documents, and 3D styling that we have used to radiate the Thwaites brand in their new offices. We also added a unique vinyl wallpaper depicting historic Thwaites brewery maps and a 3D wall installation which was formed using timber pallets, vintage pub signs and Thwaites old beer crates.

One of the most noticeable Concorde installations is in the meeting rooms and board room where there are exposed brick walls formed using brick slips. Heated vinyl wraps were also applied and distressed to replicate some of the old Thwaites signage styles which can still be found around Blackburn, all of this added character to the newly built meeting rooms. In the boardroom we installed painted panelling to all walls to instil a traditional feel to a modern room. The almighty industrial boardroom table contrasts nicely with the panelling as well as the dark inset parquet floor. 

We designed and built their all-important onsite pub, back bar and glazed cellar. The pub has working beer pumps, coolers, storage and authentic pub style fixtures and fittings which will allow Thwaites to provide the relevant training and introduction to their beers to both staff and visitors.

Finally, we worked on the Tack Room, this needed to have a high-end traditional feel whilst still being a functional space for the groomsmen to store & prepare the historic equestrian equipment. Flag floors, Victorian floor tiles and traditional timber panelling all helped to give the room an authentic feeling to the listed building element of this site. This juxtaposes nicely against the modern office areas.

The new site has brought the brewery, stables, head office and heritage centre into a single location to the delight of their shire horses Wainwright, Gunner and Ribble.

[ - close ]
Thwaites Reception
Thwaites Reception Bespoke Shelving with Lights
Thwaites Head Office Kitchen Area
Daniel Thwaites Head Office Office Area
Daniel Thwaites Head Office and Brewery at Sykes Holt
Daniel Thwaites Head Office and Brewery at Sykes Holt
Thwaites Head Office Boardroom
Thwaites Head Office
Thwaites Head Office
Thwaites Head Office
Thwaites Head Office
Thwaites Head Office
Thwaites plc head office office area
Thwaites plc head office office area
Thwaites plc head office office area
Loading...