The Fleece

Gloucestershire

The loss of a high-street Starbucks paved the way for Cirencester’s popular The Fleece hotel to revitalise its bar and dining areas, with Concorde BGW selected by owners Thwaites to do the job.

[ + read more ]
Client
Thwaites
Location
Gloucestershire
Category
Pub
Completed
August 2017

Looking to breathe new life into its ground floor public spaces, The Fleece jumped on the opportunity to take on an empty Starbucks building next door and transform it into a multifunctional dining area, renovating its existing bar and reception area at the same time to create a fluid new look for the hotel. Sitting within a Grade II listed building, Concorde BGW were keen to develop interiors that would give a sympathetic nod to the heritage of the site, exposing and repurposing as many original features as possible.

The results were rustic retreat meets chic country hideaway; an elegant blend of the traditional and the modern, to create a stylish yet welcoming hub for guests to enjoy in the heart of Cirencester’s main shopping area. Rustic oak floorboards, original beams and exposed stone walls were brought back to life to give the new dining space an authentic, classic feel, alongside an elegant blend of floral velvet, leather and traditional wooden seating options to emanate a country-pub feel. The revitalised bar features vibrant floral wallpaper and comfy diner-style banquette seating, whilst artwork throughout guides guests on a journey through the history of Thwaites, Cirencester and the wider Cotswolds; immersing them in the feel of the bustling market town.

[ - close ]
Loading...